Voorstelling Pauzecabaret

bock-baas-schoolplein-pauzecabaret

‘Pauzecabaret’ is een toegankelijke cabaretvoorstelling voor jongeren, over geschiedenis, identiteitsvorming en eigenwaarde. Op dynamische wijze duiken de acteurs samen met de leerlingen de geschiedenis in. Zodoende komen vele historische grootheden ten tonele. ‘Pauzecabaret’ is: rake grappen, een gevoelig lied en hard gelach.

Michael en Jörgen weten niet meer wie ze zijn. Hebben ze dat ooit wel geweten? Ze beweren van alles, en erger – ze geloven het ook nog! Maar dan komt hun wereld tot stilstand en stort alles in. Gelukkig vinden ze een oude familiestamboom en lijkt alles weer goed te komen. Om jezelf te vinden, moet je weten wie je voorvaderen zijn. Aan de hand van dat idee zoeken Michael en Jörgen hun eigen stamboom uit. Is Napoleon Bonaparte echt hun verre voorvader? Heeft Michael zijn tekentalent van de genen van van Gogh? En Patty Brard kan toch niet zomaar je nicht zijn?

Regie: Maarten Bootsma
Tekst en Spel: Michael de Roos en Jörgen Scholtens
Kerndoel(en): Geschiedenis, identiteitsvorming, mens en samenleving, kunstzinnige oriëntatie
Foto: Lize Kraan

Algemene informatie

  • Doelgroep: VO alle leerjaren en MBO
  • Duur: ca. 50 minuten
  • Max aantal toeschouwers: 200
  • Speelperiode: geheel seizoen
meer informatie en boekingen

Verdieping

Naast de voorstelling met nabespreking verzorgt Studio BOCK&BAAS ook workshops en lessen aan ter verdieping op het thema. Deze worden verzorgd door één van de acteurs die zich heft verdiept in het onderwerp. De lessen zijn op maat voor alle niveaus. Informeer hier naar de mogelijkheden.

Studio BOCK&BAAS is cultuurkaart acceptant
Cultuurkaart acceptant