Voorstelling Kick Me!

Kick-Me!

Kick Me!

Over pesten en groepsdruk

Kick Me! schetst een indringende wereld van pesters, omstanders en gepeste jongeren. Nog altijd heeft 1 op de 5 jongeren te maken met pestgedrag. Maar wat doen die andere 4 eigenlijk? Pesten is een groepsproces. In deze confronterende voorstelling wordt het publiek bewust van de oorzaken en gevolgen van pesten. Voor de Leerlingen wordt het duidelijk wat je tegen pesten kan doen en hoe je het kan voorkomen.

Stefan en Anne zijn al jaren goede vrienden. Wouter, de populaire jongen van de school, blijft zitten en komt bij hen in de klas. Om zijn populariteit te behouden begint Wouter Anne te plagen. Dit plagen wordt al snel pesten. Wouter heeft de klas op zijn hand en Anne wordt het doelwit van steeds groter wordende pesterijen. Als Wouter een WhatsApp-groep aanmaakt om een grote grap uit te halen met Anne komt Stefan in tweestrijd met zichzelf. Kiest hij voor zijn eigen positie in de klas of zal hij opkomen voor zijn vriendin.

Regie: Maarten Bootsma
Tekst: Jörgen Scholtens
Spel: Julia van der Pas/ Margit Odems, Jörgen Scholtens/ Tom Afman en Bram van Beusekom
Foto’s: Lize Kraan

Algemene informatie

  • Doelgroep: VO alle leerjaren
  • Duur: ca. 90 minuten (45 minuten voorstelling, 45 minuten nabespreking)
  • Max aantal toeschouwers: theaters 60, scholen 45
  • Speelperiode: gehele seizoen
meer informatie en boekingen

Verdieping

Naast de voorstelling met nabespreking verzorgt Studio BOCK&BAAS ook workshops en lessen aan ter verdieping op het thema. Deze worden verzorgd door één van de acteurs die zich heeft verdiept in het onderwerp. De lessen zijn op maat voor alle niveaus. Informeer hier naar de mogelijkheden.

Studio BOCK&BAAS is cultuurkaart acceptant
Cultuurkaart acceptant

Reacties

Een nieuwe geslaagde productie die een mooie aanzet was voor de rest van de dag vol workshops over dit thema! In de taal van de leerlingen, niet moraliserend, maar open minded, dat is het sterke punt van Studio BOCK&BAAS

Mevrouw Dütting, cultuur coördinator Elde College schijndel