Voorstelling @Junkie 2.0

Jörgen

@Junkie 2.0

Over het gebruik van sociale media

We staan non-stop in verbinding met de rest van de wereld via onze telefoons. Handig, maar het heeft zo haar keerzijdes. ‘@Junkie 2.0’ is een interactieve theatervoorstelling over cyberpesten, sexting, maakbare identiteit en privacy op internet. In het nagesprek worden deze thema’s behandelt en worden de leerlingen op speelse wijze geconfronteerd met hun eigen internetgebruik.

Roos zit niet op Facebook! Dat kan toch niet!? Haar beste vrienden Tim en Thomas  maken een profiel voor haar aan. Ze raakt al snel vertrouwd met posten, tweeten, liken, bloggen en vloggen. Wanneer ze een grapje post waarin Thomas het doelwit is, krijgt ze meer likes als ooit tevoren. Wat begint als een grap loopt als snel uit de hand. ‘@Junkie 2.0’ is een dynamische voorstelling met een aangrijpend einde over jongeren die verstrikt raken in het wereldwijde web.

Regie: Jörgen Scholtens
Spel: Michael de Roos/ Sem Klarenbeek, Michael Bot/ Jörgen Scholtens en Malou van Sluis/ Tamara Hofman
Concept: Maarten Bootsma (Theater Thot)
Beeld: Fokke Baarssen
Foto: Lize Kraan

Algemene informatie

  • Doelgroep: VO alle leerjaren
  • Duur: ca. 90 minuten (45 min. voorstelling, 45 min. nabespreking)
  • Max aantal toeschouwers: theaters 60, scholen 45
  • Speelperiode: gehele seizoen

Speellijst

meer informatie en boekingen

Verdieping

Naast de voorstelling met nabespreking verzorgt Studio BOCK&BAAS ook workshops en lessen aan ter verdieping op het thema. Deze worden verzorgd door één van de acteurs die zich heeft verdiept in het onderwerp. De lessen zijn op maat voor alle niveaus. Informeer hier naar de mogelijkheden.

Studio BOCK&BAAS is cultuurkaart acceptant
Cultuurkaart acceptant

Reacties

@Junkie 2.0 is luchtig, humoristisch, maar voor de leerlingen tegelijkertijd heel duidelijk.
Ze krijgen de boodschap goed mee. Zowel leerlingen als docenten waren erg te spreken over de voorstelling en vonden hem erg geschikt.  De combinatie van humor en inhoud waarderen wij enorm.
Het spelplezier van de acteurs is aanstekelijk. Niks anders dan positiviteit!

William van Schagen, docent theater Oosterlicht College Vianen