Voorstelling Cashflow

Cashflow

Cashflow

Over jongeren en geldproblemen

‘Cashflow’ is een dynamische voorstelling over geldgedrag en schulden. Jongeren komen steeds sneller in aanraking met de verleiding om geld uit te geven. Commercie en groepsdruk spelen hierin een grote rol. In het nagesprek wordt duidelijk hoe je schulden voorkomt en worden oplossingen aangereikt voor jongeren die in de schulden zitten.

Mark is pas verhuisd en komt in een nieuwe klas. Hij moet knokken voor een plek in de groep. Bob is de populaire jongen van de klas. Mark probeert aansluiting te vinden bij Bob die hem al snel meeneemt in zijn avontuurlijke en verkwistende manier van leven. Als Mark dan ook nog verliefd wordt op Noa, die misbruik maakt van zijn gevoelens, komt hij in financiële problemen. Liefde en vriendschap zijn niet te koop, of toch wel?

Tekst en Spel: Marrit Bausch/ Tamara Hofman, Rik Witteveen/ Michael Bot, en Jörgen Scholtens/ Michael de Roos/ Sem Klarenbeek
Tekst: Harro van Lien
Regie: Maarten Bootsma
Foto: Lize Kraan

Algemene informatie

  • Doelgroep: VO alle leerjaren en MBO
  • Duur: ca. 90 minuten (45 minuten voorstelling, 45 minuten nabespreking)
  • Max aantal toeschouwers: theaters 60, scholen 45
  • Speelperiode: gehele seizoen

Speellijst

meer informatie en boekingen

Verdieping

Naast de voorstelling met nabespreking verzorgt Studio BOCK&BAAS ook workshops en lessen aan ter verdieping op het thema. Deze worden verzorgd door één van de acteurs die zich heeft verdiept in het onderwerp. De lessen zijn op maat voor alle niveaus. Informeer hier naar de mogelijkheden.

Studio BOCK&BAAS is cultuurkaart acceptant
Cultuurkaart acceptant

Reacties

Cashflow boeit de leerlingen van begin tot eind. De voorstelling én de verwerkingslessen helpen leerlingen bewuste keuzes te maken over geld. Sparen of lenen? Bezit of schulden? Ik vind het belangrijk dat de kwetsbare doelgroep jongeren hierover goed wordt ingelicht.

Dhr. Paasman, docent economie Rietlanden college Lelystad